Vi har belysningen som skapar stämning året om

Belysning för funktion och dekoration

1947 stod vi för Sveriges första serietillverkade adventsljusstake. Idag omfattar vårt sortiment energisnål belysning för funktion och dekoration året runt. Här hittar du allt inom utebelysning, trädgårdsbelysning, ljusslingor för utom- och inomhusbruk, dekorationsljus för hem och trädgård och självklart adventsljusstakar, adventsstjärnor och julgransbelysning.

BORDSDEKORATIONER

Skapa stämning med våra bordsdekorationer

Se alla

Stämningsfulla lampor för hem och trädgård

Skapa effektfulla ljuspunkter till hemmets olika miljöer

KONSTSMIDE – HANTVERK OCH INNOVATION SEDAN 1942

1942

Busschauffören Gunnar Johansson tröttnar på att köra buss och grundar Gnosjö Konstsmide. Smidesprodukter och blomlådor tillverkas av Gunnar och hans två anställda.

1947

Sveriges första serietillverkade elljusstake ser dagens ljus. Den första moderna adventsljusstaken är född.

1950-tal

Tillverkning av utomhusbelysning drar igång.

1960-tal

Sortimentet utökas ytterligare under 60-och 70-talen, i synnerhet gällande utebelysning. Produkter i koppar och plåt blir särskilt populära.

1969

Gunnars barn Margit, Mona och Rolf tar över företaget. Rolf blir VD

1982

Sortimentet av julbelysning har blivit så pass populärt i Tyskland att Konstsmide väljer att starta sitt första dotterbolag här.

1983

Världens första ljusslinga med transformator och svagström tillverkas av Konstsmide. Detta revolutionerar säkerheten för julgransbelysning utomhus då man går från 230V till 24V.

1985

Det i räkningen andra dotterbolaget bildas, den här gången i England. Senare kommer Konstsmide även att expandera till Finland, Ungern, Polen, Holland, Hongkong och Norge.

1989

Living light ljusstaken lanseras och är en ljusstake med rörlig låga på ljusen.

1992

Konstsmide firar 50 år! Till jubileet tillverkas en jubileumsljusstake, en modell i järn som tidigare utgått ur sortimentet men nu är tillbaka för att stanna.

1994

Samarbete med Disney inleds, två år efter öppningen av Disneyland i Paris. Produkter som tillverkas för att marknadsföra då kallade Eurodisney ljusstakar och ljusslingor.

1994

Konstsmide tar över en gjutfabrik i Ungern. Här i den egna fabriken tillverkas utebelysning för hand med fokus på hög kvalitet.

1995

Konstsmide lanserar världens första ljusslinga med LED-belysning som revolutionerar energiförbrukning och hållbarhet bland ljusslingor.

2002

Bröderna Janne, Jonas och Daniel Johansson tar över företaget efter sin pappa.

2010-tal

Ett ökat intresse för LED ger Konstsmide möjlighet att fortsätta utveckla sitt sortiment. Produkterna blir än smäckrare och mer hållbara med längre driftstid och lägre energikonsumtion.

2013

Konstsmide utvecklar Soft Cable, en extremt hållbar kabel för utomhusbruk som är lika formbar även vid mycket låga temperaturer.

2013

Nya lokaler invigs i Gnosjö. Nytt är ett 1.500kvm stort showroom där ca 2.000 produkter visas upp.

2015

Det första kompletta stolpkitet lanseras i Vega serien.

2020

Konstsmide lanserar Smartlight som är en vägglampa utrustad med kamera, högtalare, mikrofon och wifi som du kommer åt via en app i telefonen eller surfplattan. Med smartlight monterad har du extra koll på hemmet när du inte är hemma.

2021

Sladdvinda i plast med ljusslinga lanseras för en enkel och trasselfri montering av slingan. Även smidig förvaring när säsongen är över.

2021

Konstsmide lanserar lounge lampor som laddas upp med USB som skapar en mysig stämning både utomhus och inomhus.

Trygga och hållbara produkter 

Alla våra produkter genomgår omfattande tredjepartstester för att vara de säkraste på marknaden.

Läs mer om Konstsmide

Egen produktion och hantverk

Delar av vårt sortiment tillverkas i vår egna europeiska fabrik. Gjutprocessen sker för hand med stort fokus på kvalité. 

SE ALL FASADBELYSNING

Choose country or region: